29 Aralık 2012 Cumartesi

Root Uygulamaları Tanıtım (Mükemmellik İçin Şiddetle İncelenmesi Tavsiye Edilir)



Uyarı: Root işlemi yapmak bir çok telefonda çok basit bir işlemdir ama dikkat edilmesi gereken durum ise telefonun garanti dışına çıkmasıdır. Ama artık bir çok root işleminin, beraberindeki unroot özelliği sayesinde de eski haline döndürülebildiği bilinmelidir.
Şimdi gelelim "Root işlemi yaptıktan sonra nasıl uygulamalar ile karşılaşacaz ve bu uygulamaların bizlere faydaları nelerdir" kısmına..

Uyarı : Bu işlemlerin ve uygulamaların kullanımı sonucu doğacak sorunlardan dolayı ne şahsım ne de T20android ailesi adına sorumluluk kabul etmiyoruz.


0. Superuser ile uygulamaların Root yetkisini kullanmalarına izin verin (Telefonu root yaptığınızda otomatik olarak yüklenir ve uygulamaları açtığınızda superuser yetkisini otomatik olarak ister.)

1. Titanium Backup ile otomatik yedekler alın ve yedeklerinizi daha sonra geri yükleyin. (Sıradan bir backup uygulamasından artısı tüm sistem dosyalarının da yedeğini alabiliyor olması.) 

2. ShootMe ile telefonunuzu sarsarak (sallayarak) ekran görüntünüzü alın. (Ekran görüntüsü alma konusuna farklı bir bakış açısı katan bu uygulama sadece sallama değil el hareketi ve ses komutu ile de ekran görüntüsü alarak kendi türü arasında fark yaratmayı başarmış bir uygulama izlenimi vermekte.)



3. Metamorph ile telefonunuzun görsel tasarımını modifiye edin (Telefonunuzun bir tema ve lockscreen gibi kısımlarınıza hükmetmenizi sağlar, ileri düzey kullanıcılar için faydalı bir uygulama).


4. Adfree ile telefonunuzda istenmeyen reklamların çıkmasını engelleyebilirsiniz.(uygulamaların reklam Hostları ile bağlantılarını keserek reklamların çıkması engelliyor bu sayede en sinir bozucu şeyden kurtulmuş oluyoruz özellikle bu soruna oyunlarda çok rastlardık ve canımızı sıkardı ama bu uygulama sayesinde artık değil.)


5. SSH Tunnel ile güvenli Internet bağlantısı altında rahat bir şekilde internette dolaşabilirsiniz

6. Tasker ile her şeyi otomatik yapın (Telefonunuz sizin ayarladığınız görevleri otomatik olarak zamanı geldiğinde uygular ve sizi bir çok dertten kurtarır.


7. SetCPU ile işlemci frekansınızı detaylı bir şekilde yönetin. (şlemci frekansınızın max ve min değerlerini belirleyebilme imkanı veriyor, aynı zamanda yapacağınız ince ayarlar ile de batarya ömrünüzü uzatmanıza imkan sunan bu uygulama Root'lu telefonların vazgeçilmezlerinden.)


8. BusyBox ile Linux/UNIX kodlarınızı çalıştırın (Lünux/UNIX vazgeçilmezim diyenler için bu uygulama herşeyi ayağınıza getiriyor.)


9. Wifi Tether ile cihazınızı Wireless modeme olarak kullanabilirsiniz. (Bir çok android telefonda bu özellik mobil AP olarak mevcut olsa da olmayanlar için sunulmuş mükemmel bir alternatif)


10. Drocap2 ile telefonunuz ekran görüntüsünü alabilirsiniz. (Zamanlayıcı ile de istediğiniz zaman ekran görüntüsü almaya yarayan kolay kullanımlı bir uygulama.)

11. Free memory ile telefon hafızanızı boşaltın. (telefon hafızasını en ince detaya kadar boşaltarak telefonunuzun daha rahat çalışmasına yardımcı olur)


12. Root Call Blocker Pro ile gelen giden iletişim bilgilerinizi kontrol edin. (kara liste oluşturarak çağrılarınızı kontrol altında tutabilirsiniz.)


13. MyBackup Pro ile dosyalarınızı yedekleyin. (Dosya mesaj vb. yedeklemek için kullanabileceğiniz kolay kullanımlı bir uygulama)


14. Root explorer ile dosyalarınızı yönetin, sistem dosyalarına ulaşın. (Sıradan dosya yöneticilerinden farklı olarak sistem dosyalarına ulaşması ile bilinen en iyi dosya yönetici diyebiliriz.)


15. Androidmate ile gereksiz sistem uygulamalarını kaldırın. (Telefonunuzdaki bir çok orijinal ve istenmeyen uygulamadan kurtulmanızı sağlar.)


16. Font changer ile Font değiştirin(Telefonunuzda görselliğe önem veriyorsanız kesinlikle denemelisiniz basit bir kullanıcı arayüzü orjinal font yedeğini alma ve Türkçe font desteği ile işinin ehli bir uygulama.)


17. Lucky patcher ile uygulamalara crack yapabilirsiniz.(Bu uygulama telefonunuz Rootlu ise mutlaka olmalı bir çok uygulamayı bu sayede Full yapabilirsiniz ve reklamlardan kurtulabilirsiniz.)


18. MarketAccess ile marketteki paralı uygulamalara erişin. (Türkiye gibi marketteki ücretli uygulamaları göremeyen ülkeler için geliştirilmiş bu uygulama sayesinde marketten en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.)



19. ROM Manager ile İşlemleriniz kolay yoldan yapma (ROM Manager, recovery flashlama, yeni ROM indirme, nandroid yedeği alma gibi birçok zahmetli işlemi, tek bir grafik arayüzden kolayca yapmanızı sağlıyor.)


20. Screenshot ile ekran görüntüsü alın (Çok basit bir program olmasını rağmen yaptığı iş gerçekten çok büyük ve işini en iyi yapanlardan birisi yine Root'lu cihazların vazgeçilmezi denebilir.)


21. Terminal Emulator ile linux terminal kodları çalışıtırın. (Kendi başına root gerektiren bir uygulama olmasa da, bu konsol emülatörü, telefonunuzdan linux terminal komutları çalıştırmanızı, ve birçok alt seviye işlemi bilgisayara bağlanmaya gerek kalmadan gerçekleştirmenizi sağlıyor.)


22. Swapper for Root ile ramınızı arttırın. (Kerneli orjinal linux gibi kullanıp swap yapılmasını sağlıyor. Bu da istersek rami 4 gb bile yapabileceğimiz anlamına geliyor. Dikkat : SD kartın ömrünü kısaltır.)


23. Font Flasher for Root Users ile telefonunuzun fontunu değiştirebilirsiniz. (Font changer tavsiyemdir.)



24. Root Booter ile telefonunuzu hızlı ve kolay bir şekilde yeniden başlatabilirsiniz.


25. Absolute System Root Tools ile en iyi araçlar bir arada. (içerisinde yüzlerce font, açılış animasyonu bulunan; yedekleme araçları, gelişmiş metin editörü ve dosya yöneticisi içeren faydalı araçların yer aldığı bir araç kiti.)



26. Root System Tool ile telefonunuzun sistemi hakkında bilgi elde edin. (Konsol terminal,Görev yöneticisi,Dosya yöneticisi, Cpu yönetici,Storage Manager,NAND ve SD kart benchmark testi,Pil yöneticisi)



27. Apk Uploader for root Adfree ile telefonunuzdan kolayca doğrudan kişisel FTP sunucusu kullanarak uygulamalar yedekleme ve geri yükleme yapabilirsiniz.



28. Bloat Freezer Pro ile arka plan uygulamalarını kapatabilir ve en önemlisi dondurabilirsiniz (Pil ömrünü arttırmak için kullanılabilecek bir uygulama)


29. Anim Mod *Root* ile efektte sınır tanımayın. (Benim gerçekten hoşuma giden uygulamalardan birisi bir çok geçiş ve açılış efekti ile telefonunuzu görsel açıdan en üst seviyeye taşımak isteyen kullanıcılara hitap etmektedir.


30. ChainFire 3D Pro ile Sistem yükünüzü hafifletebilirsiniz. (Oyunlarda ve grafik ağırlıklı programlarda, grafiklerde kalite azaltmasıyla sistem yükünü azaltıp, hafızanın daha verimli kullanılmasını sağlayarak, performans artışı getirmeyi vaadeden bir uygulama. Kullanılan uygulama ile işlemci arasına giriyor, OpenGL platformundan faydalanarak iş görüyor.)


31. Keyboard Manager (root users) ile klavyenizi özelleştirebilirsiniz.



32. CacheMate for Root Users ile önbelleğinizi her zaman temiz tutun. (Rootlu cihazlar için önbellek temizlemenin en kolay yöntemi diyebiliriz, tek tık ile bütün önbelleği boşaltabilirsiniz. Ayarladığınız otomatik zamanlayıcı ile belirli aralıklarda belleği temizleyerek sürekli temiz kalmasını sağlar herşeyin yanında widget desteği sunması da uygulamanın diğer bir güzel yanı.)


33. SystemApp Remover ile istenmeyen sistem uygulamalarından kurtulun. (Sistem uygulamalarını kaldırmak için bir uygulama tavsiyesi isteseniz bu uygulama tam sizlik derim. Sistem dosyalarından kurtulmak ne işe yarar derseniz Rom'daki gereksiz yükü ve arkaplandaki gereksiz çalışmaları engelleyerek sisteminde rahat çalışmasını sağlar daha stabil bir telefon için gereklidir. Dikkat: Acemiler için tavsiye edilmez.)


34. No-Frills CPU Control ile telefonunuzun işlemcisini kontrol edebiliyoruz. (İşlemci hızınızı arttırarak telefonunuzdan daha fazla verim alabilirsiniz. (Kısaca Overclock işlemi) aynı zamanda işlemci hızını düşürerek bataryadan da büyük ölçüde tasarruf edebilirsiniz.)



35. S2E (simple2ext) ile uygulama taşıma (CyanogenMod7 ve CyanogenMod9 ile çalışır!)


36. DSP Manager ile telefonunuzun sesini yükseltin. (Bu uygulama ile sesi az çıkan telefonlara müdahale ederek müzik zevkinizi daha üst seviyelere taşıyabilirsiniz. Kulaklı Arama ve Hoparlör seslerini ayrı ayrı ayarlamanızı sağlar.)



37. ROM Toolbox Pro ile rom üzerinde bir çok işlem yapın. (Overclock işleminden tutun,pil iconlarını değiştirmeye kadar birçok işlevi yerine getiriyor.)


38. Mobile ODIN Pro ile yeni romunuzu telefon üzerinden yükleyebilirsiniz(Anlatmaya gerek yok sanırım zaten herkes PC versiyonunu biliyordur.)


39. Triangle Away Bu uygulama ile daha önce atmış olduğunuz root vs... den dolayı artmış olan counter sayacını sıfırlayabilirsiniz. (jig derdini ortadan kaldıran mucizevi uygulama Gülücük)



40. NoMoarPowah! Pro uygulaması ile telefonunuz kapalı iken şarja taktığınızda karşınıza bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda yüzdeli olarak şarj durumunu görebilirsiniz. Pil seviyesi Uygulamanın ayarlarında belirleyeceğiniz seviyeye geldiğinde telefon otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Ve Android telefonlarda ki en büyük sıkıntılardan birisi olan telefon kapalıyken çalar saatin çalmaması sorunuda çözebiliyorsunuz. Çalar saatin zamanını uygulamaya girin ve çalar saat çalmadan önce telefon otomatik olarak açılsın bu sayede bu dertten de kurtulmuş olduk.



41. AnTuTu CPU Master Bu uygulama ile Android telefonumuzda CPU/GPU hızını işlemcinin izin verdiği frekans aralığında değiştirmemize yarar



42. Virtual Button Bar Bu uygulama ile telefonunuz da kısa yol ikonları oluşturabilirsiniz ekranın istediğiniz köşesine kısayol ikon menüsü ekleyebilirsiniz. 4-7 arası kısayol ikon yapma desteği mevcut.



43. Shark for Root Bu uygulama ile telefonunuz internet trafiğini kontrol edebilir bir çok işleme yapabilirsiniz. Busybox desteği de mevcuttur.



44. Z Screen Recorder Bu uygulama ile telefonunuz ekran görüntüsünü ve ekran videosu çekebilirsiniz kullanımı çok basittir.



45. DroidWall - Android Firewall Bu uygulama ile bence bir çok telefonda olmanı uygulamanın amacı telefonunuzun internet ve ağ bağlantılarını kontrol etmek bu sayede hangi uygulamanın internet kullanmasını istiyorsunuz hangisinin istemiyorsunuz bunu ayarlayabiliyorsunuz. Özellikle telefonundan istem dışı kontörü giden arkadaşlara tavsiyemdir.



46. SysTune for Root Users Bu uygulama ileri düzey kullanıcılara hitap etmektedir. Bu uygulama ile sistem ayarlarını değiştirebilir ve sisteminizi optimize edebilirsiniz.Cpu frekansı değiştirme, Voltaj kontrolü, etkin işlemlere öncelik seviyeleri atama gibi bir çok özellik.



47. SwapIt Ram Expander Bu uygulama ileri Swap alanı oluşturabilirsiniz.Bu uygulama ile 2.5 Gb 'a kadar swap alanı oluşturabilirsiniz


48. Sixaxis Controller Bu uygulma telefonunuzu joystik ile kontrolederek oyunları oynamanızı sağlıyor. 



49. D4's Bootanimation Manager Bu uygulama ile cihazınızın açılış animasyonunu değiştirebilirsiniz.Yapmanız gerekenler: Cihazınızın ekran boyutuna uygun bir açılış animasyonu indirin.İnternette örnek:480x800 bootanimation yazıp aratıp indirin.Sonra sd karttan indirdiğiniz animasyonu bulup seçin.Eger seçtiğiniz animasyon cihazınıza uyumlu ise ekrana videosu gelecektir. Uygulama Türkçedir.



50. Barnacle Wifi Tether Bu uygulma Root yetkisine sahip cihazınızla mobil internet bağlantınızı Wi-Fi olarak dağıtabilirsiniz. Bir nevi Telefonuzun mobil internetini Barnacle vasıtasıyla Kablosuz modem gibi kullanabilirsiniz. Uygulama başladıktan sonra şifre ayarları görünecek Wi-Fi ismini şifresini ayarlıyorsunuz “Start” basıp uygulamayı başlatıyorsunuz artık bilgisayarınızın görünen ağlar kısmından yenilediğinizde belirlediğiniz isimde Wi-Fi ismini bulacaksınız belirlediğiniz sifre ile bağlanıp internetti kullanabilirsiniz.

Barnacle vasıtasıyla telefonuza bağlanan cihazların bilgilerini görebilir ne kadar süre internette kaldıkları ve kaç MB kota harcadıkları belirleyebilirsiniz istediğiniz taktirde istediğiniz cihazın internette bağlanmasını engelleyebilirsiniz.


51. Flash Image GUI Bu uygulma telefonunuzu flashlama işlemleri yapabilirsiniz. HTC EVO 3D (CDMA & GSM), HTC EVO, HTC EVO SHIFT, VIVID/HOLIDAY, AMAZE 4G, SAMSUNG GOOGLE NEXUS S (4G), LG OPTIMUS (S, T, One, V and M), SAMSUNG MOMENT, SAMSUNG INTERCEPT, SAMSUNG TRANSFORM AND SAMSUNG ACCLAIM cihazlar için desteklenmekte


52. Plants War Cheat [Root] Bu uygulma ile Plant Wars adlı oyunda hile yapabilirsiniz.
- Galaxy Nexus
- Galaxy S II
- Galaxy Tab (P1000)
Adlı cihazla da denenmiştir ve çalışmaktadır.


53. Root Browser (File Manager) Bu uygulama Rootlu kullanıcılar için mükemmel bir dosya yöneticisidir. cihazınızın tüm sistem dosyalarını yönetebilirsiniz. Root explorer kadar kapsamlı olan bu uygulama Rootlu cihazlara sahip kullanıcılar için ve çok geniş kapsamlı bir dosya yöneticisi isteyenler için tavsiyedir.


54. Reboot Widget (root) Bu uygulma ile telefonunuzun ekranına koyacağınız yeniden başlat download mod recovery mod ve telefonu kapat widgetleri ile bazı işlemlerinizi daha hızlı yapabileceksiniz.


55. Apk Uploader for root Bu uygulma ile FTP sunucusu kullanarak verileriniz kolayca yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz. BusyBox ve Root gerektirir.
busybox ile köklü bir telefon gerektirir.



56. Move2SD Enabler (root only) Bu uygulma korumalı ve sistem uygulamaları dışındaki uygulamaların direk SD karta kurulmasını sağlar. [YOU MUST SELECT EXTERNAL TO UNLOCK MOVE TO SD] Uygulamarı sd karta taşıma izni icin EXTERNEL modu seçmek zorundasınız. Uygulamanın gereksinizmleri USB hata ayıklama ve Root.


57. FoxFi (WiFi Tether w/o Root) Bu uygulma ile telefonunuz internet bağlantısını başka cihaz yada bilgisayarlar ile paylaşabilirsiniz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Root Uygulamaları Tanıtım (Mükemmellik İçin Şiddetle İncelenmesi Tavsiye Edilir)
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.