3 Ekim 2013 Perşembe

Diksiyon Çalışmaları

Cover art

Açıklama
Diksiyonu söyle tanımlayabiliriz: söz söylerken duygu ve düşünceleri doğru üslubuna uygun olarak anlatmak için sesin uyumunu söylenişini, sözcük hecelerinin uzunluğu kısalığı ve vurguları bakımından doğruluğu; jesti mimiği takınılacak tavırları yerinde ve güzel kullanma sanatıdır. Doğru bir diksiyon için gerekli iki temel koşul vardır.
Birincisi: ses aletini doğru kullanmak. Yani konuşma için yeteri kadar havayı ses yollarını kasmadan içeri almak, gereğinden fazla durak kullanmamak durakları doğru yerde gerektiği gibi kullanmak ve sesi duyulur ve net bir hale getirmek.
İkincisi: söz söylerken konuştuğumuz dili düzgün ve doğru söylemek için düzeltmeye çalışmak ve mimiği jesti, tavrı yardımcı olarak kullanmak.

Bu uygulamada, iyi bir diksiyona sahip olmak için gereken çalışmaları bulacaksınız. Her bir egzersizi sıkılana kadar yapabilirsiniz.(1-2 dakika arası idealdir.) Diksiyonunuzda ki değişimleri kendiniz farkedemeyebilirsiniz. Çalışmalara sabırla devam edip sesini kaydeder iseniz, diksiyonunuzun ilk çalışmalardan itibaren düzeldiğini göreceksiniz. Uygulamada nefes, dil, dudak, çene, yanak egzersizleri, ve diksiyonunuza büyük katkı sağlayacak tekerlemeler mevcuttur. İstenen izinler, videoları izleyebilmeniz içindir.
Ekran Görüntüleri

Diksiyon Çalışmaları - screenshot thumbnailDiksiyon Çalışmaları - screenshot thumbnailDiksiyon Çalışmaları - screenshot thumbnailDiksiyon Çalışmaları - screenshot thumbnail

Uygulamayı İndirmek İçin;

Uygulama Nasıl Kurulur
1.Adım : Yukarıda bulunan .apk uzantılı dosyayı indirip SD Kart okuyucu veya usb bağlantısı ile cihazınıza gönderin (İndirdiğiniz dosya Winrar (rar) arşivi içerisinde ise ilk önce arşivden çıkarınız.)
2.Adım : Cihazınıza gönderdiğiniz .apk uzantılı dosyayı bulup Uygulama yöneticileri veya apk manager vb uygulamalar ile bulup üzerine çift tıkladığınızda kurulum otomatik başlayacaktır.
3.Adım : Kurulum 15-30 saniye kadar sürer ve başarılı ile yüklendikten sonra uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Not : Yukarıdaki basit anlatımı anlayamadıysanız veya bir sorun ile karşılaştıysanız detaylı anlatım için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz ;
  1.  Android uygulama nasıl yüklenir? Data dosyası nedir? Nasıl yüklenir? Detaylı bilgi için Tıklayın
  2.  Dosya .zip olarak iniyor? Ne yapmalıyım? Detalı bilgi İçin Tıklayın

Paylaş

Benzer Yayınlar

Diksiyon Çalışmaları
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.