28 Nisan 2013 Pazar

200 Dolara Intel Tablet!



200 Dolara Intel Tablet!

Bir bilgisayarın yapabildiği neredeyse her şeyi yapabilecek olmaları ve taşınması dizüstü bilgisayarlardan daha kolay olmaları nedeniyle son birkaç yılın en gözde teknoloji araçlarından biri olan tabletler gün geçtikçe çeşitlenmeye devam ediyor. Fakat bu çeşitlerin arasından kaliteli bir tercih yapmak istersek kesenin ağzını açmamız gerektiği de bir gerçek.

Kullanıcılar, düşük fiyata tablet almak isterlerse mecburen kalitesi düşük Çin piyasasına yöneliyor. Fakat Intel Microsoft 8’in de desteğiyle artık bu durumu değiştirmeye kararlı.

Intel CEO’su Paul Otellini2–4 çekirdek işlemci, Windows 8 işletim sistemi ve 1GB Rame sahip bir tabletin 200 Dolar gibi düşük bir fiyata alınabileceğini ve bunun çok özel bir atom işlemci sayesinde yapılabileceğini ifade ediyor.

Eğer bu 2–4 çekirdekli atom işlemciyi biraz açmak gerekirse; “By Trail” mimarisini kullanacak olan işlemci, tabletler başta olmak üzere akıllı telefonlar ve bilgisayarlar gibi birçok teknolojik araçta kullanılabilecek.

Bu teknolojinin en güzel yanı ise Windows 8 ve Intel kalitesinin daha makul fiyatlarla kullanıcıya ulaşması olacak. Yani artık teknolojik aygıta verilen para verildiğine değecek. Fakat Otellini’nin bu söylediği fiyatın Türkiye için de geçerli olup olmayacağı merak konusu…


Paylaş

Benzer Yayınlar

200 Dolara Intel Tablet!
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.